test

Voor 15:00 besteld = Direct verzonden

Of plan zelf uw gewenste bezorgdatum

Green & Clean haardhout

Schoon stoken begint hier

Gratis verzending in België en NL

Wallonië en de Wadden uitgezonderd

Veilig bestellen en safe betalen

Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd

Openhaardhout snel thuisbezorgd in pallet

Lignaco is dé specialist op het gebied van openhaardhout. Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten hout. Al het haardhout is gedroogd en klaar voor opslag. De verschillende soorten haardhout hebben diverse eigenschappen. Het is belangrijk om het juiste hout voor uw haard of kachel aan te schaffen. Onze specialisten voorzien u graag van advies. Bovendien kunt u online ook de keuzehulp voor haardhout inschakelen. Zo komt u er snel achter welk openhaardhout geschikt is voor uw situatie. Bovendien kunt u profiteren van de gratis verzending binnen de Benelux bij een bestelling van elke pallet openaardhout naar keuze.  Kortom, voor al uw openhaardhout kiest u natuurlijk voor Lignaco!

Er zijn geen producten in deze categorie.

Openhaardhout

Soorten openhaardhout

Wij beschikken over verschillende soorten openhaardhout. U kunt hierin het openhaardhout onderscheiden in de soorten essenhout, berkenhout, eikenhout en beukenhout. Essenhout en berkenhout zijn hiervan de meest verkochte soorten hout. Het meest geschikte openhaardhout is berkenhout, dit hout spat absoluut niet en geeft een mooi vlammenspel in de openhaard. Essenhout is geschikt voor houtkachels of open haarden, mits u minimaal 3 blokken tegelijk stookt. Het is trager brandend dan gemiddeld met een gelijkmatige warmteverspreiding. Daarnaast is eiken openhaardhout geschikter in grotere houtkachels. Beukenhout staat bekend om de trage branding, perfect voor houtkachels met minstens 3 blokken. Beukenhout en Eikenhout zijn als openhaardhout echter minder geschikt. Alle houtsoorten hebben een energiewaarde van 4,4 kW per kilogram. Bent u er nog niet helemaal uit? Ga gelijk naar onze haardhout keuzehulp.


Opslag openhaardhout

De opslag van uw openhaardhout is cruciaal voor de kwaliteit. Haardhout wat echt goed gedroogd is, zit qua vochtigheid onder de 20%. U kunt het hout bijvoorbeeld opslaan in de garage of onder een afdak in uw tuin. Het belangrijkste is dat de ruimte niet vochtig is. Ons ovengedroogde haardhout kunt u desgewenst binnen in een garage opslaan, het hoeft niet meer te drogen en is gebruiksklaar. Wilt u liever uw openhaardhout buiten opslaan in de buitenlucht dan is het belangrijk dat het hout droog onder een afdak staat. Daarnaast is het belangrijk ervoor te zorgen dat de wind goed bij het openhaardhout kan komen. Als het haardhout nat is geworden door aanregenen of mist dan kan het vervolgens door wind en de zon weer snel afdrogen. Bovendien is het belangrijk dat het hout niet direct op de grond staat omdat er dan vocht uit de ondergrond in uw openhaardhout trekt. Het hout kan dan gaan schimmelen en rotten en dat gaat ten koste van de energiewaarde. Haardhout wordt vaak opgeslagen aan de Noord-Oost of Zuid-Oost kant van de woning. Dit wordt gedaan omdat regen voornamelijk uit het westen komt. 


Welk openhaardhout is geschikt?

Weten welk openhaardhout het meest geschikt is? Het is een veelgestelde vraag. Wij hebben hier een handige tool voor ontwikkeld. De openhaardhout keuzehulp.

Haardhout keuzehulp Inbouwhaard keuzehulp Openhaard keuzehulp Speksteenkachel keuzehulp


Openhaardhout? Kies voor Lignaco!

Openhaardhout gezocht? Bij Lignaco kunt u alle soorten haardhout direct en veilig bestellen. Wij zijn gevestigd in Nijmegen en open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via: 31 (0)623 18 96 96 of mailen via: info@lignaco.com


verzending in de benelux

Snelle levering, elke werkdag naar keuze

Het hele jaar droog haardhout

U komt geen seizoen zonder te staan

Veilig bestellen en betalen

Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd